Zondag 4 oktober

Heb je ook een fijn weekend achter de rug?

Hier genoten we van het magische herfstlicht, mijn middagje op pad met vriendinnetje Anette (naar de wijngaard in ons dorp), we hielpen de achterburen met het opbouwen van hun dierendag-openhuis (onze Dirk hielp ook mee;-) en we bereidden ons voor op morgen: dag 2 (en de laatste) van de pleegoudermodule in Tilburg.

Over dat laatste: we moeten morgen allemaal iets laten zien van onze ‘gezinscultuur’. Persoonlijk vond het best lastig om iets te bedenken. Maar Dejan kwam met een heel goed idee. Op basis van terugkerende elementen in ons leven, en op basis van onze 5 jaar met Manuela, maakte hij een collage van foto’s van de afgelopen 5 jaar en plaatste daar kenmerkende woorden in.

Het ziet er niet alleen mooi uit vind ik, het geeft ook goed weer wat die ‘gezinscultuur’ van ons is. Hieronder zie je de collage. Het plaatje ‘regels’ heeft te maken met het feit dat Manuela een keer iets niet mocht en daar heel boos om werd. Huilen en mopperen man! Stiekem vonden we het heel grappig om te zien, maarja, je gaat zo’n dreumes natuurlijk niet staan uitlachen. Ik maakte er een foto van.

Straks is er weer een kind in ons leven. Een kind dat waarschijnlijk een andere benadering en ingangen nodig heeft dan we met Manuela gewend waren. Waarbij wij opnieuw moeten aftasten wat het van ons vraagt. Een mooi proces ook wel. Maar onze gezinscultuur – of beter – dat wat wij van waarde vinden, zal dezelfde zijn. Juist dat is je kracht en juist daarmee kun je een kind verwelkomen en iets bieden. Ik ben trots op wat Dejan bedacht en gemaakt heeft.

En daarmee sluit ik af; wij moeten poepievroeg op morgen dus huppekee naar bed, en snel! Geniet nog van wat leuke plaatjes;-)

FamilyValues-v2

wijngaard

De wijngaard vanmiddag: on-Hollands mooi…

wijngaard 2Het was moeilijk om er vanaf te blijven…

Bos 3Dat herfstige zonlicht…!