Woensdag 25 juli 2018

Tante Boslust is jarig.

Mijn laatste jaar als veertiger jongens, whoeeeeh!
Neehoor, niks spectaculairs vind ik. Maar ik vind het wel fijn om het leven te vieren en waarom zou ik wachten tot het een rond getal is? Dus wij vieren vandaag mijn verjaardag. Vorige week spontaan ontstaan, ineens zin in een klein zomerfeestje. Veel mensen zijn op vakantie (misschien dat ik ‘t stiekem daarom wel wil vieren, dan wordt ‘t niet zo druk, ha!) dus we zijn met hooguit een man of 15 en dat is heerlijk relaxt. Vanmiddag (eerst nog even langs bij de huisarts) gezellig wat vrienden, goede bekenden en buurtjes op bezoek en vanavond gaan we uit eten met vrienden van ons in het bos bij ‘Woodz’. Om 19.30 uur pas, dan is het hopelijk wat afgekoeld.

Een tuinfeestje zal ‘t niet worden denk ik, veel te warm buiten. Beetje jammer maar binnen hebben we ‘t lekker koel en dat is vandaag het belangrijkste. Ik wil niet dat mensen hier oververhit vandaan komen, integendeel, hopelijk is het aangenaam hangen hier. Met lekker zomerse hapjes en drankjes. Ik heb bowl gemaakt van ananas-limoenlimonade (gezoet met agavesiroop) gevuld met druiven, ananas, banaan, appel, meloen en verse abrikoos, die staat lekker koud in de koelkast. We hebben een hele goeie ventilator (en er komt er nog een bij vandaag), die het heerlijk koel houdt hier. Ik moet alleen zorgen dat ik niet in de ‘luchtstroom’ blijf hangen want dan begint neurospook te etterbakken. Ik hoop dat ie mijn verjaardag niet komt meevieren.

Ondanks het feit dat mijn komende levensjaar waarschijnlijk toch ook nog wel (voor een deel?) in het teken zal staan van een nieuwe (hersen)operatie en het herstel (plus werken aan het verlagen van mijn reuma-risico hart- en vaatproblemen), heb ik zin in ‘mijn nieuwe jaar’. Ik besef dat ik wat kwetsbaarder ben met mijn fysieke gestel dan veel mensen om mij heen (achteraf bleek ik als kind al een slapende vorm van reuma te hebben) en dat ik met elk jaar erbij, niet minder kwetsbaar wordt. En toch ben ik van plan om van dit jaar een levensjaar te maken waarin ik sterker en sterker wordt en een buffer opbouw voor komende jaren.

Vorig jaar was deze dag best een rare. Ik was net geopereerd en als cadeautje mochten de hechtingen uit mijn hoofd op mijn verjaardag. Ik kon nog bijna niks hebben en wilde dus ook geen bezoek. Maar het vervelendste was dat ik toen ook alweer mijn eerste pijnaanval achter de kiezen had. Gelukkig wist ik toen nog niet dat ‘t een signaal was dat de operatie niet had geholpen.
Nu wel, en dus vergeet ik vorig jaar en ga ik met goeie moed, vol met inspiratie en in een fijn huis vol liefde, mijn nieuwe jaar tegemoet. De dag begon middernacht super met een lief ‘gebakje’ van m’n mooie husband. Een fruitsalade met verjaardagskaarsje. Symbolisch voor de ‘gezonde strijd’ die ik voer, haha! En hij heeft iets heel speciaals gemaakt voor mij: een collage van foto’s die ik van dieren in het bos maakte (o.a. Willem), aangevuld met andere dieren en berkenbomen en mijzelf met de camera. Geprint op hout, ik vind het echt fantastisch gedaan. En ik heb een stripboek gekregen met hondengrapjes. ‘Off the lease’, moet je maar eens op Facebook kijken daar, als je ook een hond hebt, lig je misschien net als ik dubbel van de herkenning. Dat boek gaan we samen lekker door snuffelen (en gniffelen), komende warme dagen.

Vanmorgen was ik vroeg op om nog wat koelte hier binnen te halen, ik heb vanaf 6 uur op de bank liggen dutten. Om 9 uur werd er aangebeld door de bloemist, een prachtige bos bloemen van nicht Judit. Daarna waaide nicht Mia aan met nog een prachtige bos zonnebloemen en van vriendinnetje Anette kreeg ik een heel lief kaartje (zij is op vakantie, we hebben mijn verjaardag 10 dagen geleden gevierd).
Kortom: ik ben helemaal jarige jet! En ik hoop dat je bij me wil blijven in mijn nieuwe levensjaar. Op naar ‘een meisje van 50’, jaja, en op naar wat koelere dagen, dat ook! Pas goed op jezelf en elkaar met deze warmte…

Tot gauw!
Jarige Jet ???????