Vrijdag 31 augustus 2018

En toen lagen er ineens twee broertjes te dromen boven.

Het ging heel goed vandaag, ‘t was gewoon een super lieve middag en avond…!
De Broertjes zijn bij aankomst meteen gaan spelen en vonden het stoer, ‘t speelgoed dat voor ze klaarstond. Playmobil viel erg in de smaak en alle auto’s ook. Daarna was het tijd voor hun eerste maaltijd hier. We zongen natuurlijk het hap-hap-hap-slok-slok-slok-liedje en hup, smullen geblazen. Hun lievelingshap bleek het te zijn: andijviestamppot met vissticks. Maar pannenkoeken vinden ze ook heel lekker…

Na het eten lekker het bos in, waar de mannen maar geen genoeg kregen van de beestjes op de bosgrond, ze verwonderd staarden naar het overstekende zwijntje (mijn hand werd wel een beetje strakker vastgepakt door Broertje 1☺️ ?) en waar we hele verhalen hoorden over de ‘oceaanmier’ enzo.

Thuis kregen ze een appeltje en wat drinken en keken ze Buurman & Buurman (een tip van een vriendin met kids in dezelfde leeftijdsgroep). Daarna was het bedtijd en las ik nog een verhaaltje voor. Dat werd erg op prijs gesteld door De Broertjes, die nu prinsheerlijk liggen te dutten. Toen ze hun kamer binnenstapten, met de paddenstoellamp aan, was er een big smile bij allebei. En bij Dejan en mij stiekem ook.

Het was een superstart vandaag en we zijn opgelucht dat het zo ging.
Morgen gaan we de frummeltjes die ze in het bos verzameld hebben (eikels, takjes, blaadjes, beukennootjes en een steentje) op de fruitschaal leggen, daarna lekker samen ontbijten, iets knustselen ofzo, en dan naar de ijsboerderij wandelen voor een ijsje. En daarna… daarna zien we wel weer verder.

Over twee weken komen ze weer. Dan een volledig weekend.
Ons eerste gevoel is: wat een plezier en een mooie opdracht om voor deze mannetjes te mogen (weekend)zorgen.

Tot gauw.