Vrijdag 15 juni 2018

Een korte weekendgroet.

Met deze vrolijke bloemetjes (die bij ons op de oude dekenkist van m’n vader en moeder staan) wil ik het weekend inluiden.

Wij gaan zometeen naar Arnhem op kamelensafari. Klinkt bizar he? We willen eindelijk het stelletje kamelen dat we al jarenlang vaak vanuit de trein bij de uiterwaarden van Arnhem zien grazen, eens bezoeken. We weten waar ze staan en maken een leuke wandeling er naartoe; helemaal goed.

Daarna eten we Mexicaans bij Cantina aan de Rijnkade (een keer eerder geweest en ze hebben erg lekkere dingen).

Vanavond laat komt Trudy, een oude dierbare vriendin van mij uit Amsterdam een nachtje logeren. We zien elkaar niet vaak maar waren in de tijd dat we dichter bij elkaar woonden heel goeie maatjes, steunden elkaar ook bij moeilijke momenten en nu werd het hoog tijd elkaar weer eens te zien. Ze is op vakantie in de omgeving hier en gisteren lunchten we in Zutphen. Het ging als vanouds, alsof er nooit tijd tussen heeft gezeten. Trudy vertelde dat ze vanavond een lezing heeft in Apeldoorn (over honden uit het buitenland, zij wordt binnenkort het trotse baasje van Pide, een hondje uit Turkije). Maar die lezing is zo laat afgelopen dat ze niet meer terug kan naar haar vakantieplek, het pontje gaat maar tot 21 uur. Dus komt ze naar ons. Morgen nog effe gezellig samen ontbijten, leuk!

Wij gaan op pad, de zon wordt wakker, fijn.
Mooi weekend, heb ‘t goed!
Tot gauw.