Van wie is dit blog

Dejan & Kiki

Creatief ondernemers (non profit), beiden opgeleid in de kunstsector. Dejan werkte jarenlang als grafisch designer/art director, ook veel in het buitenland en bij grote reclamebureau’s. Kiki werkte eerst in de zorg, was daarna docent op een kunstencentrum en liet zich vervolgens omscholen tot freelance tekstschrijver. We hebben onze opleidingen, kwaliteiten en werkervaringen lekker gehusseld en nu doen we allebei alles door elkaar, we werken projectmatig, vanuit (t)huis. Verder zijn we beestenpapa en -mama van Freek en Jasper en hebben we geen (mensen)kinderen. We werken hard maar leven zacht. Daadkrachtig en dromerig tegelijk. 

Ons leven is -uiteraard- niet alleen maar zorgeloos, dreamy en creatief. Er zijn medische problemen en fysieke beperkingen. Dejan heeft een kwetsbare rug en nek (vaak een nekhernia bijv.) door een rug-tumor jaren geleden. De tumor zat op een gevaarlijke plek en kon niet geopereerd, maar er moest langdurig bestraald worden. Een behandeling die hielp (de tumor is weg), maar die blijvende schade aanrichtte. Kiki heeft sinds haar 29ste reuma en krijgt infuusbehandelingen in de Maartenskliniek Nijmegen. Medicatie is complex door een allergievorm. Dat heeft regelmatig zijn tol geeist, zoals een afwijking in het hoofd na bijwerkingen van medicatie. Met 2 hersen-operaties is dat probleem verholpen maar ook daar is schade door ontstaan, zoals slechter horen aan een kant. Kortom: fysiek-medisch hebben we regelmatig de handen vol aan onszelf. We zorgen voor elkaar met liefde, dat scheelt alles.

Eigen werk

Aangepast aan de fysieke grenzen, werken (en leven) wij vanuit zoveel mogelijk vrijheid en flexibiliteit aan bestaande en nieuwe projecten & concepten die we zelf ontwikkelen. Zo maken wij inspiratieboekjes voor de eigen verkoop en daarnaast herinneringenboekjes met en voor cliënten in een zorgorganisatie voor ouderen. Ook maken we dit blog (Kiki meestal, soms samen) er is een kookproject (inactief momenteel) en we hebben een buurtterras opgezet dat we samen met buurtgenoten nu vol enthousiasme draaien. Er staan meer plannen op stapel.

Wonderlijk wonen

Verder zijn we verslaafd aan bomen en bos (de familie Boslust). We verhuisden van Amersfoort naar Dieren, een dorp aan de Veluwezoom. Na 7 jaar wonen bij de bosrand, verhuisden we terug naar de (grote) stad. In het prachtige Nijmegen (waar Kiki’s roots liggen en onze harten) zijn we goed geland, het is de stad die helemaal bij ons past. We bewonen we een appartement op 5 hoog in een boswijk. In ons uitzicht geen steen, wel eindeloos veel groen. We kijken in de boomtoppen (met snoepende eekhoorns) en zien de seizoenen onder onze neus veranderen. Eigenlijk wonen we in een boomhut. Familie Boslust-Boomhut.

Alles dat wij doen, moet passen binnen de fysieke beperkingen die er zijn. Daardoor leven wij niet hectisch, maar wel een gevuld leven. Een dagtaak hebben we aan lijf en leden, maar intussen kunnen we alles wel met veel liefde, aandacht, inspiratie en rust doen. Rijkdom. We werken met hart en ziel, zonder onderhandelen, zonder contracten, zonder (teveel) concessies, maar met wederzijdse verbinding tussen ons en onze samenwerkingspartners.

Wij zijn each others True Love, hebben vaak genoeg aan alleen maar elkaar in onze warme boomhut-bubbel. Maar we genieten op z’n tijd ook heel graag samen met anderen.

Beestenkinders Freek en Jasper staan centraal in ons leven.
Wij hadden geen behoefte aan een gezin met kinderen maar hebben wel allebei een zorghart en dus hebben we 10 jaar weekendpleegzorg geboden. Dat was heel mooi, maar is ook wel mooi geweest. Nu leven we onze zorg-behoefte uit op onze diertjes. Onze kindjes. Freek is een onvervalste heerlijke hondenpuber en Jasper een relaxt senior katertje. Lieverd Dirk (hond) is overleden begin 2019 maar gaat elke dag mee in ons hart en dat geldt ook voor alle andere beestjes waarvoor wij mochten zorgen (kat, honden, kippetjes). Noem het sentimenteel of schattig; wij noemen het puur geluk en niet meer dan normaal. Dagelijks een grote glimlach met de fluffy frummels, soms ook een kopzorg of verdriet. Dat is de keerzijde die wij graag voor lief nemen, het gevoel van geluk is groter.

Ondanks de fysieke struggle voelen we ons geïnspireerd, rijk en compleet. 

Dit blog is real life, geen etalage van perfecte plaatjes en praatjes.

Dejan & Kiki  🌿
Nijmegen