Over…

Kiki – tante Boslust  48 jaar  creatief ondernemer • getrouwd met Dejan, art director / grafisch ontwerper • We hebben ons eigen niet-commerciële ‘minimerk’ en we zijn elkaars True Love. We spreken Nederlands en Engels door elkaar omdat Dejan geboren en getogen is in Belgrado, prima Nederlands verstaat en spreekt maar nòg soepeler Engels. Met die mengelmoes van 2 talen strooi ik ook regelmatig rond op mijn blog. Soms klinkt en leest het in ‘t Engels minder hard / plat en meer frivool.

Ik was theaterdocent en -maker maar werd vanwege reuma in m’n gewrichten (reumatoïde artritis) na bijna 20 jaar afgekeurd voor dat fysiek pittige vakgebied. Tegen mijn zin in trouwens; ikzelf vond dat er best alternatief werk voor mij was bij mijn toenmalige werkgever, een kunstencentrum. De meneer van het UWV zei tegen mij: ‘Jij vindt heus je eigen weg wel, paralel aan die van de arbeidsmarkt en nèt zo zinvol’. Dat gezegd hebbende, keurde hij me voor 100% af. Ik vond dat stom, maar hij kreeg gelijk. Luisterend naar mijn lijf (m’n reuma en aanverwante fysieke problemen zijn er niet milder op geworden), ben ik nu een ondernemende tante die van alles verzint aan projecten maar zònder roofbouw te plegen.

Ik verzin speelse, warme concepten waar ik zelf blij van word (soms ook iets wijzer) en waar ik ook anderen blij mee wil maken, wat best aardig lukt. En dat alles een eindje weg van de snelweg die arbeidsmarkt heet. Manlief en ik zijn nu onze eigen arbeidsmarkt en mijn werkgebied is tekstschrijven (ik volgde post-hbo-trainingen bij de Hogeschool van Utrecht) en ook: blijmoedige plannetjes smeden, die ik vervolgens uitvoer. ‘Creatief ondernemer’ noemde iemand dat en waarom ook niet. Of leuker: guitig ondernemer. Hoe dan ook: ik spook van alles uit en neem dat wat ik doe intussen wel serieus, anders komt ‘t niet van de grond.

Samen met Dejan maak ik boekjes, posters, kaarten: http://www.kiki-dejan.nl/ • Op eigen initiatief heb ik een kookproject: Aan tafel in Huisje Boslust. Info over menu’s + data kun je opvragen via e-mail: aantafel@kiki-dejan.nl  We zijn verder nog weekendpleeggezin voor een kind dat bij ons regelmatig een warm weekendthuis krijgt en we maken soms websites voor opdrachtgevers • Onze beestenkinders: hond Dirk, kater Jasper en kippetjes Fiep & Veertje. Elke dag een glimlach met deze fluffy frummels (en soms een kopzorg).

Ons thuis, Huisje Boslust: voorjaar 2013 zijn wij verhuisd van de binnenstad van Amersfoort naar het dorpse bosleven in Dieren. We wonen nu bij de kronkelende IJssel en heuvelachtige Veluwezoom in een boswijk en het is ronduit zalig hier. In onze ‘best grote tuin’ worden kleine dromen stapje voor stapje werkelijkheid, zoals kippetjes houden en het kookproject in de verbouwde schaftkeet- onze ‘eetkeet’. Een nieuw droompje is een kleine tuinkas zodat groente zaaien eindelijk wèl gaat lukken.

Op dit blog schrijf ik over dat wat me intrigeert, inspireert, bezighoudt, blij maakt en niet blij maakt. Ik schrijf heel wat van me af en het is persoonlijk, maar (hopelijk voor de lezer) niet belastend of tè intiem. Mijn blog is real life, geen picture perfect etalage.
Fijn dat je hier rondhangt.
Kiki.