Maandag 27 november 2017

Joehoe, ik mag weer!
En: sinterklaas was hier…
Na een gevuld, intensief en super knus sinterklaasweekend met de pleegkinders (we hebben er een feest van gemaakt) mag ik vandaag lekker koken voor het huisje! Voor 6 man. Ik was trouwens vergeten het menu op de website van mijn kookproject te zetten, niks voor mij…
Ik heb balkenbrij gemaakt (vega variant: recept volkskrant, link is makkelijk te vinden op mijn blog), een noten-rozijnenbrood gebakken (dit recept gebruikt, lukte prima maar ik heb walnoten en zonnebloempotjes en rozijnen + cranberry’s gebruikt) en ik ben nog een witbrood aan het bakken (dit recept).
Verder heb ik soepstengels gemaakt (dit recept is goed te doen en heerlijk!) want we eten soep vooraf en ik maak een herfstsalade.
Een herfst-wintermaal dus. Fijn om weer te doen, ik verheug me op het opdienen in ‘t huisje vanavond. Er komen 2 nieuwe mensen bij aan tafel, altijd leuk!
Ik hou het kort vandaag (hoera! 😉 ). Hier een aantal foto’s van afgelopen weekend.
Morgen meld ik mij weer, met wat winterse plaatjes. See you soon! 
In het huisje vierden we 2 avonden sinterklaasfeest. Vrijdagavond met schoen zetten (en brieven schrijven aan de sint, waarbij de magie nog steeds leeft, duidelijk) en zaterdagavond met cadeautjes. Beide avondjes hadden we het vuur in ‘t houtkacheltje aan (als je goed kijkt, zie je Dejan bezig met de kachel aansteken) en warme choco met slagroom erbij (op verzoek van de kids). Het was fijn!
Precisie-strooien kunnen de pieten ook prima in een mini huis…

Zaterdagavond bij binnenkomst in ‘t huisje een mand met cadeautjes. De reactie van de kids was zo leuk!

Kleine Zus kreeg een paardrij-cap als ‘groot cadeau’ en Grote Zus een kookboek, waar we gisteren al uit gekookt hebben, morgen meer daarover.

Kleine Zus met nieuwe cap op haar 2e paardrijlesje gistermiddag. Ze deed het zo super goed dat ze van de paardrij-juf meteen al in draf mocht, en zelfs even in galop! Een helemaal happy pleegkind hadden we hier.