Maandag 25 juni 2018

Terwijl er met 30 graden op de weerkaarten een nieuw zomerhoofdstuk aanbreekt, hou ik me bezig met paddenstoelen en herfstblaadjes…

Vooruitwerken heet dat. Doen ze bij professionele magazines zo extreem dat ze in februari al bezig zijn met de volgende kerst. Zo erg is het met onze boekjes niet gelukkig, maar met steeds meer abonnees en wat minder tijd plus een obstakel later in de zomer (mijn operatie) moeten we nu al wel aan de bak voor de herfstversie – ‘Dwarrelboekje’.

Gisteren was bezig zijn met een herfsteditie niet zo moeilijk, het was een saaie grijze zondag en de verwarming ging zelfs even aan… Maar nu met de zon die alles laat sprankelen, moet ik een stuk dieper graven naar het herfstgevoel. 😆🍂🍂

Ik zou in de tuin kunnen gaan werken. Aan de tafel, met een drankje en een schaaltje aardbeien. Of in de strandstoel – ik hoef tenslotte nog niet echt te schrijven en moet voor nu alleen snuffelen naar inspiratie. Maar nee, is niet handig. Leidt me teveel af. Dan hoor ik de kippetjes gezellig keuvelen en wil ik er naartoe. Of ik zie een plantje dat nodig wat water moet / er crasht een reuzen-libelle tegen m’n wang (echt gebeurd) / ik word soezerig van het briesje om m’n hoofd en door de bomen (wind door dennenbomen geeft een geluid als de zee in de verte, heel kalmerend). Binnen no time ben ik dan meegesleurd in dat lekkere lome, zorgeloze zomergevoel. En dat kan dus even niet want ik moet focussen op een boekje, oh oh!
Zielig he, voor mij.

Oké, we eten straks natuurlijk lekker buiten. En we steken deze week onze houtkachel-BBQ maar liefst twee keer aan, een keer met vrienden die Mexicaans komen eten (dan leggen we maiskolven erop) en zaterdag met Kleine Zus, die een moord doet voor spare ribs. Barbecue blijft zomergevoel voor mij! En verder bereiden we een mini vakantie met de Vespa voor, voor over ± 10 dagen a 2 weken, dat ligt aan het weer.
We maken vanavond een lange boswandeling (karretje van Dirk mee 😊 ) en gaan ook deze week al een dagje met de Vespa op pad. Maar voor nu: niet de zomerdromer uithangen maar effe scherp blijven, tante Boslust!
Dus ik duik weer terug in die berg met blaadjes…

Fijne zomermiddag!