Maandag 12 maart 2018

Ik mag weer… 

…heerlijk, ik mag weer een maaltje fabriceren voor mijn kookproject! Vanavond kook ik voor 5 man. Ik serveer een maaltijdsoep – lenteminestrone van Jamie Oliver (waarbij ik een paar kleine aanpassingen heb gedaan). Daarbij zelfgebakken focaccia’s (foto onder, net uit de oven). En verder: toast met citroenricotta en tomaatjes met mozzarella + basilicum, plus pittig gemarineerde olijfjes voor een zoute kick. Toet: kaneelflensjes gevuld met appel-sinaasappelcompote en bovenop vanilleroom met geroosterde amandeltjes. Bij de koffie heb ik zelfgebakken noten-vijg-abrikozencake.

En dat alles was een hoop werk. Soms denk ik dan: moet ik niet een eurootje meer vragen…? Vaak krijg ik dat ook wel als feedback: ‘je mag echt meer vragen hoor!’. Maar ik vind dat lastig. En ik wil het niet te duur maken voor mensen die graag komen eten en weinig te besteden hebben. En hoeveel zijn mijn kooksels waard, hoe beoordeel je dat?

Misschien dat ik het ietsjes aanpas als ik straks ook de simpeler maaltjes erbij ga doen (maaltijdsoep met zelfgebakken brood en een simpele salade maar dan geen voor- of nagerecht, en alleen koffie na). Alles met net zoveel liefde gemaakt, maar budgetvriendelijker. En dan vraag ik daar juist minder voor. Dan hebben mensen keuze uit welke avond ze willen: de uitgebreidere maaltijd, of de simpele soepavond.

Anyway. Ik ben weer een druk dametje in de keuken (met veel fantastische hulp van mijn lieve assistent!) en ik verheug me weer op een mooi avondje in de eetkeet.
Tot gauw!