Donderdag 5 november
boekweitmeel & chocomuis

De plaatjes die ik vandaag post, stellen in feite weinig voor. Het is een koekjestrommel met wat chocolade kikkers en muizen en een pak boekweitmeel in onze keuken. Meer is het niet…

Maar de plaatjes zijn opgepimpt met het ‘Instagram filter’ en daarmee krijgen ze iets speciaals. En dat is ook precies de bedoeling. Want hier in Huize Boslust (ik zeg niks…), zijn dit twee heel speciale, feestelijke elementen. Ze symboliseren de seizoenen. De kikkers en muizen liggen sinds vandaag in de trommel. Mijn lief en ik zijn namelijk simpelweg grote kinderen als het om de intocht van sinterklaas gaat. Nu wij tijdelijk zonder pleegkind zijn, wil dat niet zeggen dat we niet blij worden van wat er ‘in aantocht’ is, ha! De intocht op de IJssel slaan we misschien een jaartje over. Of we gaan wel kijken maar niet tussen de drukte, gewoon op een voor ons prettig afstandje en dan mooie plaatjes schieten. Het ziet eruit als een prentenboek, die boot op de rivier enzo.

Maar het sinterklaasjournaal, daar gaan wij vooral voor! Elke avond gaan we er als het even kan echt voor zitten! Het is zo leuk; voor kinderen en grote kinderen. We begonnen het te kijken doordat Ela in ons leven was en nu wij tijdelijk zonder kind zijn, zetten we het zelf gezellig voort. Bovendien schijnen heel veel volwassenen het sinterklaasjournaal leuk te vinden. Wij mogen er dan elke avond een chocomuis of kikker bij snoepen. Geen toetje, geen latte macchiato: vanaf aanstaande dinsdag is het 24 dagen muizen en kikkers na het eten. En lekker dat die dingen zijn…!

Laatst zei iemand: ‘Jullie zijn zo creatief en speels, dat is enorm aanstekelijk’. Mijn motto: Hou ze speels met chocomuis! 

Blog 2

Dan de boekweitmeel. Die staat in onze familie voor balkenbrij. En die maken mijn broer en ik voor kerstavond. Familietraditie die wij met veel plezier en dankbaarheid in ere houden. Maar er is een traditie bij gekomen: om ‘m begin november al een keer te maken voor 4 vrienden. Vanavond komen we met z’n zessen bij elkaar voor een hersftetentje. We zouden ook een wandeling maken maar het weer vindt dat geen goed plan. Prima, dan niet. Maar we gaan wel met z’n allen rond de tafel voor die herfsthap. Het is bij ons thuis maar iedereen maakt iets. Vorig jaar heb ik een recept uit de Volkskrant uitgeprobeerd voor vegetarische balkenbrij en dat viel erg in de smaak. Zelfs mijn broer en ik zijn daardoor overgestapt op de vleesloze balkenbrij, wat om meerdere redenen erg prettig is. Onze vrienden waren zo enthousiast over die balkenbrij en het leverde allerlei leuke verhalen op over familietradities, streekgebonden recepten (allemaal kennen we wel een eigen variant van de balkenbrij) enz. Toen ik dit jaar vroeg: hebben jullie weer zin in vega balkenbrij waren de reacties zo leuk! Dus die maak ik zometeen. En daar moet boekweitmeel in. Wil je het ook eens proberen? Lees en volg dit artikel.

Twee simpele dingen die mijn hart een sprongetje laten maken. Boekweitmeel en chocomuizen. Hoe simpel kan het leven zijn…

Morgen gaan wij naar Badhoevedorp voor de verjaardag van mijn nichtje en zaterdag ben ik op pad met vriendinnetje Annelies naar Nijmegen. Ik vermoed dat ik een paar dagen niet zal bloggen maar ik meld me zondag weer. Bye, tot snel!