Donderdag 26 juli 2018

Pfieuw, dat was warm…

Hopelijk is iedereen ‘m naar omstandigheden goed doorgekomen, deze vieze warme dag… Hier hadden we een hitte-huisdierplan en dat was behoorlijk wat werk: kippetjes koel houden en steeds verhuizen, Dirk z’n pootjes koelen, met Jasper naar de dierenarts omdat hij niet lekker was (gaat weer goedkomen) en dat alles hield ons aardig bezig. Lekker uitgebreid siësta houden was er niet bij. Maar we zorgen met alle liefde voor ze, onze beestjes met hun (te) warme vachtjes… We hebben ze allevier goed door deze dag kunnen slepen, morgen een nieuwe uitdaging. Ons hitteplan ligt klaar. Ik schrijf morgen wat tips op mijn blog. Overigens slapen wij deze nacht in de woonkamer, ieder op een bank. Beneden is het veel koeler! Het heeft wel iets knussigs (nee, geen bestaand woord).

Verder had ik een heel fijne verjaardag. Buiten zitten was niet te doen (ook niet omdat er twee kwetsbare oudere buren bij waren) en binnen hadden we het juist lekker koel. Volgens mij heeft niemand het zwaar gehad bij ons in huis gistermiddag, ha! Het was gezellig! Ik vergat natuurlijk weer foto’s te maken tijdens het ‘feestje’ zelf maarja, what’s new… Dit was ervoor en erna. Ik had in die ananas sateprikkers met aardbei en geitenkaas gedaan. Alles wel een beetje snel-snel, want in de keuken was t heet ook.

Rond etenstijd kwamen vrienden Michiel en Jacqueline en zijn we gaan eten. Zo dierbaar, elke keer weer. We hebben een warme band, begrijpen elkaar en er hoeft niet stoer gedaan te worden; we zijn allemaal onszelf. En dan zaten we zo fijn op dat bosveldje bij het restaurantje te eten en bij te praten met een lekkere avondbries: een topavond!

Oke, je kan een blog op een van de heetste dagen van het jaar niet afsluiten zonder hitte-tip. ‘Hittetip’… Aangezien dat alom geprezen hitteplan geen enkele tip bevat die wereldschokkend is (‘Slaap niet onder een te warme deken’ – joh, echt?!), hier een tip die misschien niet iedereen kent. Vooral fijn voor de meisjes die net als ik aan het post-puberen zijn (= overgang ja), en die het gevoel hebben dat ze deze warme dagen in een permanente opvlieger blijven hangen: maak een (kleine) handdoek nat met koud water en leg die regelmatig even in je nek. Je koelt er snel heel goed van af!
Tot gauw en voor morgen: keep it cool…